baba emlekek merfoldo kartya es naplo seta a babaval

Így használd a baba mérföldkő kártyákat – 5 tipp anyukától anyukáknak

Mi is az a baba mérföldkő kártya?

A baba mérföldkő kártyák népszerűsége az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, és nem véletlenül. Ezek az elsőre talán egyszerű, mégis jelentős kártyák lehetővé teszik a szülők számára, hogy megörökítsék gyermekük fejlődésének legfontosabb pillanatait, legyen szó az első mosolyról, az első fogacskáról vagy az első lépésekről. Tágabb értelemben ide vehetjük az első év hónapjait (sőt, első hónap heteit is).

A babák első évei tele vannak meghatározó eseményekkel, és a mérföldkő kártyák segítenek abban, hogy ne csak emlékeinkben őrizzük meg ezeket a csodás pillanatokat, hanem kreatív, vizuális formában is.

Cikkünkben bemutatom, hogy tudod a maximumot kihozni belőle, íme az 5 tipp:

 

1. Maradj következetes!

Igen-igen, tudom, hogy nem a legkreatívabb tippel kezdtem. De! Hidd el, te fogod a legrosszabbul érezni magad, ha az első hónap fotóit megcsináltad, majd elrakod egy fiókba a kártyákat és csak a negyedik hónapnál veszed elő ismét. Maradj következetes, készítsd szorgosan a képeket és nem fogod megbánni.

Tipp, ha mégis kimaradna egy hónap, vagy már megszületett gyereked és csak később lett mérföldkő kártyád: Készíts egy naplót, vagy ha van babanaplód, használd azt. Az egyes mérföldkő kártyákat tedd bele és ragassz mellé képet kisbabádról, ami abban az időszakban készült – biztos vagyok benne lesz rengeteg.

Tehát: ne tedd a fiókod mélyére, legyen kéznél és amikor szükséges, már tudsz is képet készíteni. Egy év múlva meg fogod magadnak köszönni.

 

2. Válassz egyszerű, de személyes hátteret

Most, hogy a „technikai tippet” elolvastad, ideje olyat is írnom, ami segít jobb fotókat készíteni, ugye? 😊 Ökölszabály, hogy nem kell túlzásba vinni a képet, az egyszerű – szinte mindig – több.  Éppen ezért használj olyan hátteret, ami kiemeli a babád és a mérföldkő kártyát. Ezáltal kisbabád és a kártya ki fog tűnni a képen, ami tökéletes végeredményt fog hozni.

Bátran tegyél egy-két kiegészítő elemet a fotóhoz: például kedvenc plüssállatot, kis takarót, vagy bármi olyan „kelléket”, amit személyesnek érzel.

 

3. Használj természetes fényt

Általános tanács fotós ismerőseimtől, hogy használj természetes fényeket. A legjobb fotók természetes fényben készülnek, ami lágyítja a képeket, és meleg, barátságos hangulatot teremt. Próbáld meg babádat úgy helyezni, hogy közvetlen napfény érje, például nappaliban. Ha az időjárás engedi, bátran készíts képet kültéren. A természetes fény előnye, hogy gyönyörű árnyalatokat és tiszta, élénk képeket hoz létre.

Alternatív megoldás, ha nincs lehetőséged, hogy természetes fényben fotózz, ha jól megvilágított helyet keresel a lakásban. Figyelj arra, hogy ne legyen túl sok árnyék ez esetben sem, hiszen az rontaná a képeket.

 

4. Legyél spontán a baba mérföldek fotózása során

Valahol a baba mérföldkő képek adnák magukat, hogy beállított képek legyenek: hiszen például épp átfordult kisbabád, amiről természetesen te szívesen csinálnál képet.

Bár fontos, hogy rögzítsd az egyes mérföldköveket, ne ragaszkodj túl mereven a tökéletes beállításokhoz. A spontán pillanatok sokszor a legértékesebbek. Például leteheted a kártyádat és nem muszáj megvárni, hogy kisbabád „bepózoljon”, hanem épp tehet-vehet is. Ezáltal valós életképeket tudsz készíteni. Azt javaslom legyen ilyen is olyan is, azaz néha lehet egy-egy beállítottabb kisbabafotó, néha pedig kicsit lazább megörökítése a mérföldkőnek.

Sok esetben maga az életesemény is adja a helyzetet. A hónapkártyák esetében lehet jobban beállított képeid lesznek, mint például olyan eseményeknél, mint ma nevettem először, ma van az első szülinapom stb.

Tipp: bátran készíts több képet és ne aggódj, ha közben épp elragadja a mérföldkő kártyát kisbabád (mert biztosan épp akkor ott ez lesz a legizgalmasabb cselekvés számára).

 

5. Készíts albumot vagy dekorációt

Persze, millió képet szeretnék csinálni – és csinálunk is – kisbabánkról. Lesz, ami kikerül egy Instagram történetbe, esetleg megosztod a rokonságnak Messengeren. Viszont, van még egy javaslatom.

Miután elkészítetted a képeket és kiválogattad a számodra legjobbakat és legkedvesebbeket, készíts belőlük egy szép albumot, amit bármikor elővehetsz, vagy akár dekorációként is használhatod a babaszobában. Egy jól összeállított fotókönyv nemcsak gyönyörű emlék lesz, hanem egyedi ajándék is lehet a család többi tagjának.

 

Első Évem Mérföldkő Kártyái - Prémium Baba Mérföldkő kártyacsomag

Ha úgy gondolod a baba mérföldkő kártyák számodra is egy remek és különleges módja lenne az első év emlékeinek megalkotására, akkor bátran ajánlom saját tervezésű mérföldkő kártyáinkat.

A csomagban 35 db vastag, prémium minőségű papírból készült kártyát találsz, amely tartalmazza az első három hetet, 12 hónapot, valamint a főbb életeseményeket, mint: ma fordultam át először, ma kibújt az első fogam, anya és én, apa és én stb.

A kártyák különlegessége, hogy mindegyik kétoldalas. Azaz nem egyszerűen csak egy fotóelemként tudod használni, hanem a hátoldalára lehetőséged van egy képet ragasztani az egyes eseményről, egy dátumot ráírni és pár gondolatot, élményt ehhez kapcsolódóan rögzíteni. Így a kártyák feltöltése után igazán egyedi emlékőrződ lehet.

Nézd meg termékünket itt: BABA MÉRFÖLDKŐ KÁRTYÁK

Mikor érdemes elkezdeni a baba mérföldkő kártyák használatát?

Ha teheted, már újszülött kortól kezdd el a használatát, így biztosan folyamatosan tudod követni az eseményeket. Viszont, ha már megszületett gyermeked, akkor sincs gond, hiszen a mi kártyáinkra például utólagosan is tudsz képet beragasztani.

 

Záró gondolataim

Úgy gondolom a mai rohanó világban, ahol már-már szinte minden digitális, jó, ha az ember kicsit tud a kézművesebb, kreatívabb dolgokhoz nyúlni. Éppen ezért is volt szívemnek nagyon fontos, hogy ehhez tudjunk kreatív segítséget nyújtani baba mérföldkő kártyáinkkal.

Ahogy bemutattam, a kártyák remek lehetőséget és egyben különleges módot nyújtanak kisbabád első évének legjelentősebb pillanatainak megőrzésében. Bízom benne, hogy a felsorolt öt tippet hasznosnak találtad és segíteni fognak neked is maradandó babakori emlékeket alkotni.

Szandi

Vissza a blogba